Kennis en innovatie

De snelle economische ontwikkeling in China gaat gepaard met vooruitgang en innovatie op het gebied van techniek en wetenschap. Tegelijkertijd staat China voor uitdagingen op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en milieu, energie, voeding en transport. Voor China is samenwerking met buitenlandse onderzoekers en kenniscentra van groot belang.

Samenwerkingen tussen Nederland en China

Het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) van RVO zit hier bovenop. Zij signaleert kansen voor Research & Development in China en helpt met het opzetten van samenwerkingen. 

Nederland en China werken in verschillende sectoren al samen. Zo is er het Sino Dutch Dairy Development Center in Beijing, waarin Nederland (FrieslandCampina en Wageningen University & Research) en China (China Agricultural University) samenwerken aan het verbeteren van de Chinese zuivelsector in termen van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en productie. 

Voor ondernemers in de horticultuur is er de portal Dutch Horticulture in China. Voor de varkenshouderij is er het Sustainable Pig Farming program. 

Kansen voor Nederlandse ondernemers

De kennis en kunde van veel Nederlandse sectoren, waaronder agrifood, land- en tuinbouw, architectuur, duurzame energie, high-tech en ICT, logistiek, scheepsbouw en waterbeheersing worden in China hoog gewaardeerd. Hier liggen dus veel kansen voor kennisdeling en innovatie. 

Onze succesverhalen

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Xavier van de Par
Chief Representative NBSO | Chengdu

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden