Zakendoen in Nanjing

Iedere Chinese regio is anders. Daarom heeft NBSO China zes regionale kantoren. Zo ook in Nanjing. De belangrijkste sectoren in Nanjing zijn agrifood en tuinbouw, de milieusector en duurzame energie, machinebouw en high-tech, automotive en elektrische auto’s, scheepvaart en scheepsbouw, life-sciences en gezondheid. 

Ontmoet ons team van experts

Waarom zakendoen in Nanjing?

Nanjing is al lange tijd een aantrekkelijke stad voor internationale ondernemers. Dat is het gevolg van de volgende feiten:

✓ De centrale ligging in de Yangtze rivierdelta en de nabijheid van Shanghai

✓ De goede transportverbindingen over land, door zee en via de lucht

✓ De lange historie en daarbij behorende culturele, economische en politieke relevantie

✓ De grootte van de dienstensector, die 60% van het bruto binnenlands product van de stad bedraagt, met als grootste markten de financiële, culturele en toeristenindustrie

✓ De prominentie als R&D-center: grote bedrijven als Huawei, ZTE en Lenovo vestigden hun R&D-afdelingen hier

✓ Het vriendelijke investeringsklimaat

✓ Het groeiende succes van duurzame energie en e-mobiliteit in de regio

Maak kennis met William

“Ik heb veel kennis van belangrijke sectoren in Nanjing. Vooral op gebied van milieu, duurzame energie en elektrische auto’s bruist het zowel in mij als in Nanjing.

We volgen deze innovaties in Nanjing en omliggende gebieden nauw. Zo kunnen we Nederlandse bedrijven helpen om mee te surfen op de Chinese golf. Die golf is groot want China is de grootste – of volgens sommige de op één na grootste – markt ter wereld. De zakelijke potentie voor Nederlandse bedrijven is dus enorm. 

Mits ze op de juiste plekken weten te belanden. En daar is NBSO nou voor.” 

William van Tongeren
Chief Representative NBSO | Nanjing

[email protected]
M +86 18382076420

Kennismaking plannen

Kansrijke sectoren Nanjing

Agrifood

Automotive

E-Mobility

Duurzame energie

High-tech en ICT

Landbouw en tuinbouw

Life Sciences en gezondheid

Machinebouw

Scheepsbouw

Zee- en vrachtvervoer

Kansen in Nanjing

Nanjing is een stad in ontwikkeling. “Er zijn een aantal sectoren waarin we al jaren opereren. Maar er ontstaan ook nieuwe kansen voor Nederlandse ondernemers. In waterstof, duurzame energie, high-tech en e-mobiliteit bijvoorbeeld”, zegt William.

William vervolgt: “De centrale ligging vergemakkelijkt zakendoen in Nanjing: midden in het supercity cluster in de Yangtze rivierdelta. Ook de transportverbindingen – over land, door zee en in de lucht – creëren een gunstige handelslocatie. Met de hogesnelheidslijn ben je in een uur in Shanghai. Qua onderwijs en onderzoek doet Nanjing het tot slot ook goed: het is de Chinese stad met de meeste studenten per inwoner. En er zijn 50 hogescholen en universiteiten, en 75 onderzoeksinstituten!” Nanjing is dus een sterk ontwikkeld commercieel centrum met een florerende lokale en internationale zakelijke gemeenschap. 

Vraag een adviesgesprek aan en ontdek wat dit voor uw onderneming betekent.

Adviesgesprek aanvragen

Over NBSO Nanjing

NBSO Nanjing dient niet alleen de stad zelf, maar ook de provincie waarin Nanjing ligt: Jiangsu. “We helpen Nederlandse bedrijven met business development, het bouwen van een netwerk en het begrijpen van de markt en marktontwikkelingen. En we helpen als er problemen zijn”, aldus William.

Bij NBSO China werken zowel Nederlandse als Chinese ‘representatives’. Best of both worlds, zou je kunnen zeggen! Bovendien werken we nauw samen met collega’s bij de ambassade, consulaten en brancheverenigingen.

Evenementen kalender

Wat is er zo bijzonder aan Nanjing?

Nanjing staat in de Chinese geschiedenisboeken als voormalig hoofdstad van China. “Dat voel en zie je als je hier ronddwaalt”, zegt William van Tongeren, Chief Representative van NBSO Nanjing. “Maar niet alleen de historie van deze stad is interessant. Nanjing is naast historisch ook ultramodern. En een ideale handelslocatie.”

Nanjing is al eeuwenlang een centrum voor cultuur, onderwijs, onderzoek, politiek, economie, transport en toerisme. De stad is gunstig gelegen in het supercity cluster in de Yangte rivierdelta. Net als onder andere de metropolen Shanghai, Hangzhou, Suzhou en Ningbo.

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

William van Tongeren
Chief Representative NBSO | Nanjing

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden