E-Mobility

De Chinese auto-industrie is enorm én enorm veelzijdig. Tegelijkertijd wordt China geteisterd door luchtvervuiling. New energy vehicles worden gezien als dé oplossing. De Chinese overheid stimuleert de sector dan ook flink, onder andere met subsidies. De markt wordt internationaler, groener, groter, diverser, meer high-tech. Een kans voor Nederlandse ondernemers dus!

Ontmoet ons team van experts

Waarom zakendoen in China ?

E-mobility is een interessante sector om als Nederlandse ondernemer in te bewegen in China, om de volgende redenen:

✓ China is ’s werelds grootste afzetmarkt voor auto’s en de behoefte aan e-mobility groeit

✓ De Chinese overheid investeert veel e-mobility en new energy vehicles

✓ Automotive sector in China wordt steeds internationaler

✓ Grote behoefte aan R&D-samenwerkingen

✓ Technische kennis die Nederland ontwikkelt vindt in China een grote afnamemarkt

✓ Loonkosten in China zijn beperkt

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

NBSO China is dé regionale partner voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij hun activiteiten op de Chinese markt. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Kansen

Digitalisering

Institutionele ontwikkeling

Kennis en innovatie

Verduurzamen samenleving

Verduurzamen supply chains

Opleidingen & Studieprogramma’s

Kansen in e-mobility in China

Omdat China het meest bevolkte land ter wereld is, is ook het marktpotentieel van e-mobility groot. Nederland profileert zich sterk op dit gebied. Bijvoorbeeld door projecten met auto’s met zonnepanelen en elektrische wielaandrijving. 

De grootste kansen voor Nederlandse ondernemers liggen momenteel op het gebied van laadoplossingen, de productie van componenten, toepassingen voor AC en DC laadtechnologie, planning- en managementtechnologie voor laadinfrastructuur (onder andere voor openbaar vervoer en de logistieke sector) en specifieke onderdelen zoals communicatieapparatuur.  

De stand van e-mobility in China

De vervoersbehoefte in China verandert. De electric vehicle (EV) markt groeit hard, zowel bij consumenten als bij stadsvervoer. Overheidsbeleid bepaalt bijvoorbeeld dat minstens 30 procent van de nieuwe overheidsvoertuigen elektrisch of hybride moet zijn. Ook wordt er geëxperimenteerd met elektrisch deelvervoer. 

De obstakels die China momenteel ervaart in het verder uitbreiden van e-mobility, liggen in de uitrol van laadinfrastructuur, moeilijkheden met elektriciteitsaansluitingen, gebrek aan vaste parkeerplaatsen, zorgen over de actieradius van EV’s en concurrentie van aardgasvoertuigen. 

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Fons Lamboo
Chief Representative NBSO | Wuhan

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden