Zakendoen in Chengdu

Iedere Chinese regio is anders. Daarom heeft NBSO China zes regionale kantoren. Zo ook in Chengdu. De belangrijkste sectoren in Chengdu zijn agrifood, creatieve industrie, duurzame energie, high-tech, tuinbouw, petrochemische industrie en life sciences.

Ontmoet ons team van experts

Waarom zakendoen in Chengdu?

✓ Chengdu is de snelst groeiende stad van China

✓ Chengdu is goed verbonden via treinen, snelwegen en vliegverkeer

✓ Sinds 1990 wordt er in de regio geïnvesteerd in de ontwikkeling van high-tech industrieën 

✓ De regio heeft een vrijhandelszone en ontwikkelzones

✓ De regio heeft een vriendelijk investeringsklimaat: je hoeft het wiel hier niet opnieuw uit te vinden

✓ De regio heeft ’s werelds grootste pandapopulatie. Dat heeft niks met zakendoen te maken, maar is wel leuk

Maak kennis met Xavier

“Ik onderhoud een actief netwerk, benader waardevolle contacten voor Nederlandse bedrijven, volg alle lokale en nationale marktontwikkelingen en help Nederlandse bedrijven zichzelf te promoten."

Xavier van de Par
Chief Representative NBSO | Chengdu

[email protected]
T +86 (0)28 8692 3061
M +86 1888 401 9606

Kennismaking plannen

Kansrijke sectoren Chengdu

Agrifood

Creatieve industrie

Duurzame energie

High-tech en ICT

Landbouw en tuinbouw

Petrochemische industrie

Life sciences en gezondheid

Kansen in Chengdu en Sichuan

Sichuan is de belangrijkste provincie van zuidwest China en is met 80 miljoen inwoners de op twee na meest bevolkte provincie. De provincie heeft een goed ontwikkelde industrie, een grote geschoolde arbeidspoel en sterke banden met zowel Chinese als internationale markten. Waaronder met Centraal Azië, Zuid-Azië en Europa. Productie- en arbeidskosten zijn relatief laag in Sichuan en er zijn hulpbronnen in overvloed. “Niet voor niets wordt Sichuan de provincie van overvloed genoemd”, zegt Xavier.

De afgelopen jaren groeit de internationale handel in Sichuan hard en neemt de hoeveelheid buitenlandse investeringen toe. Het meest tekenende voorbeeld daarvan: meer dan de helft van alle Fortune 500 bedrijven is gestationeerd in Chengdu. Sichuan is dus een kansrijke provincie voor Nederlandse ondernemers. Temeer omdat er in 2011 een vrijhandelszone is geopend in Sichuan, wat zakendoen een stuk makkelijker maakt! 

Vraag een adviesgesprek aan en ontdek wat dit voor uw onderneming betekent.

Adviesgesprek aanvragen

Diensten in Chengdu

We organiseren het hele jaar door handelstimulerende evenementen. Denk aan handelsmissies, seminars, roadshows, netwerkevenementen, Nederlandse paviljoens op beurzen en ga zo maar door.

Benieuwd naar de evenementen die de komende maanden op de planning staan? 

Evenementen kalender

Over NBSO Chengdu

“Ons kantoor ligt in de stad Chengdu, maar we zijn actief in verschillende provincies. NBSO Chengdu focust op heel west-China, met in het bijzonder de provincie Sichuan”, aldus Xavier van der Par. Xavier is ‘Chief Representative’ van NBSO Chengdu. “Naast eerdergenoemde sectoren zijn ook groene energie, gezondheidszorg, sport, luchtvracht en architectuur groot en groeiend in Chengdu.”

Bij NBSO China werken zowel Nederlandse als Chinese ‘representatives’. Best of both worlds, zou je kunnen zeggen! Bovendien werken we nauw samen met collega’s bij de ambassade, consulaten en brancheverenigingen.

Wat is er zo bijzonder aan Chengdu?

De 3000 jaar oude, rijke stad Chengdu groeide hard tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen veel mensen op de vlucht voor Japan zich hier vestigden. Zij bezorgden de handel en het onderwijs een flinke groeispurt. Inmiddels telt de stad zo’n 16 miljoen mensen. Daarmee is het de zesde stad van China, maar ook de snelst groeiende.

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Xavier van de Par
Chief Representative NBSO | Chengdu

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden