Automotive

De Chinese auto-industrie is enorm én enorm veelzijdig. De komende jaren gaat er veel veranderen. Internationaler, groener, groter, diverser, meer high-tech. Bovendien worden new energy vehicles door de Chinese overheid flink gestimuleerd met quota’s en subsidies.
Kansen voor Nederlandse ondernemers zijn er dan ook meer dan genoeg! 

Ontmoet ons team van experts

Waarom zakendoen in China?

Automotive is een interessante sector om als Nederlandse ondernemer in te bewegen in China, om de volgende redenen:

✓ China is ’s werelds grootste afzetmarkt voor auto’s

✓ De Chinese overheid investeert veel in automotive, vooral in new energy vehicles

✓ Automotive sector in China wordt steeds internationaler

✓ Grote behoefte aan R&D-samenwerkingen

✓ Technische kennis die Nederland ontwikkelt vindt in China een grote afnamemarkt

✓ Loonkosten in China zijn beperkt

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

NBSO China is dé regionale partner voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij hun activiteiten op de Chinese markt. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Kansen

Digitalisering

Institutionele ontwikkeling

Kennis en innovatie

Verduurzamen samenleving

Verduurzamen supply chains

Opleidingen & Studieprogramma’s

Kansen in de automotive sector in China

Voor Nederlandse ondernemers zien we vooral kansen op het gebied van Research & Development-samenwerkingen en de verkoop van innovatieve OEM-producten (original equipment manufacturer producten, ofwel: producten die door de ene producent worden gemaakt, maar vervolgens door de ander onder de eigen merknaam worden verkocht). 

Daarnaast zijn er veel kansen op het gebied van elektrische auto’s. Denk aan de ontwikkeling en aanleg van laadinfrastructuur, batterijcoatings, software development, machinebouw en R&D. 

Automotive sector in China

Omdat China het meest bevolkte land ter wereld is, is het ook het land met de grootste automotive markt ter wereld. Zowel in termen van jaarlijkse afzet als in termen van productie. Toch groeit de eigen Chinese automotive sector minder snel dan gehoopt. Daarom wordt China steeds afhankelijker van buitenlandse leveranciers. 

De behoefte van de Chinese consument verandert ook: de vraag naar new energy vehicles groeit enorm, evenals de interesse in andere innovaties, zoals deelauto’s en zelfrijdende auto’s. Een enorme en snel veranderende markt dus. 

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Fons Lamboo
Chief Representative NBSO | Wuhan

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden