Onze diensten

Wij helpen u graag met persoonlijk advies. Het maakt niet uit of u een startende exporteur bent of dat u al ervaring over de grens heeft opgedaan. Ook als u al succesvol zaken doet in China, kan het zijn dat u toch ergens tegenaan loopt of een zetje in de juiste richting nodig heeft. Dan is het handig om hulp ter plaatse te krijgen.

Plan een kennismakingsgesprek in!

Onze representatives kijken samen met u hoe u het best geholpen bent. Onze diensten zijn en blijven volledig gratis.

Kennismaking plannen

We organiseren het hele jaar door handelstimulerende evenementen. Denk aan handelsmissies, seminars, roadshows, netwerkevenementen, Nederlandse paviljoens op beurzen en ga zo maar door.

Benieuwd naar de evenementen die de komende maanden op de planning staan?

Evenementen kalender

Hoe kan NBSO China mij helpen?

NBSO China is dé regionale partner voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij hun activiteiten op de Chinese markt. NBSO China is onderdeel van het postennetwerk van de Nederlandse overheid in China, bestaande uit de ambassade, consulaten en NBSO-kantoren.

Ons doel is u helpen de Chinese markt te betreden of uw activiteiten uit te breiden. We ondersteunen u van begin tot eind. Als gids, sparringpartner, netwerker, probleemoplosser, vraagbaak, vriend, vertrouwenspersoon, devil’s advocate en rechterhand.

We helpen u met uw bedrijfsplan of groeistrategie, financiering, het vinden van lokale partners, visumprocedures, Chinese wetten en regels navigeren, de (zakelijke) cultuur begrijpen, op de hoogte blijven van marktontwikkelingen, intellectueel eigendom beschermen, problemen oplossen en ga zo maar door.

Contact opnemen

Ontdek de NBSO handelskantoren in China

We hebben zes handelskantoren in alle belangrijke Chinese regio’s: Wuhan, Qingdao, Chengdu, Dalian, Nanjing en Shenzhen. Op ieder NBSO regiokantoor staan een Nederlandse Chief Representative en een lokale Deputy Representative voor u klaar.

Werkwijze NBSO China

Het economische netwerk in China – bestaande uit acht regionale NBSO-kantoren, de Ambassade en de Consulaten-Generaal – ondersteunt Nederlandse ondernemers bij hun activiteiten op de Chinese markt. Tijdens een kennismakingsgesprek met één van onze acht ‘Chief Representatives’, bespreken we uw hulpvraag. Vervolgens gaan we voor u aan de slag. We volgen geen one-size-fits-all benadering, maar behandelen iedere hulpvraag als unieke case. We stellen samen met u een werkplan op en gaan aan de slag. De lijntjes bij NBSO China zijn erg kort. U staat in direct contact met uw ‘Chief Representative’. Via email, telefoon, whatsapp of wechat. Het contact is informeel en de wachttijden voor hulp kort.

Diensten NBSO China

Hieronder vindt u een overzicht van de diensten die NBSO China aanbiedt. Heeft u een andere hulpvraag? Schroom dan niet om contact op te nemen. Wellicht kunnen we u toch verder helpen of doorverwijzen naar de juiste instantie.

Handelsvragen: U kunt met al uw vragen over zakendoen in China bij ons terecht. Of het nou gaat om exportregels en andere wetgeving, fraude voorkomen, de Chinese zakelijke etiquette begrijpen, hulp bij vertalingen, vragen over visa, of iets anders: wij helpen je direct verder.

Company check: Op uw verzoek voeren we een company check uit bij Chinese bedrijven waarmee u zaken wilt doen. We vergelijken de bedrijfsvergunning met de inschrijving bij de Chinese kamer van koophandel (AIC) en koppelen u aan een due diligence partner als diepgaander onderzoek nodig is.

Zakenpartner vinden: Het economisch netwerk in China heeft een groot en warm lokaal netwerk van potentiële zakenpartners. Dit netwerk stellen we graag aan u open. Zit de perfecte partner er niet tussen? Ook dan helpen we u – samen met RVO, Ambassade en de Consulaten-Generaal – verder.

Promotieactiviteiten: Zakelijke ambities in China? Ga eens mee op handelsmissie. In onze evenementenkalender vindt u een compleet overzicht van aanstaande missies. Hier vindt u ook een overzicht van alle overige aankomende evenementen waarop u uzelf kunt presenteren of uw netwerk kun uitbreiden.

Visums: We helpen u graag met uw visumproces voor uitreizen naar China. Ook als uw Chinese (zakelijke) contacten vaak naar Nederland reizen, kunnen wij u helpen. Bijvoorbeeld met een Orange carpet visumprocedure. Dit maakt het makkelijker voor buitenlandse zakelijke reizigers om hun visum aan te vragen.

Financiering: Wij helpen u gebruikmaken van de verschillende regelingen die RVO biedt ter ondersteuning van Nederlandse activiteiten in het buitenland.

Kennismaking plannen Ontmoet ons team van experts

De samenwerking tussen RVO en NBSO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en NBSO hebben een jarenlange geschiedenis samen. Sterker nog, RVO stond aan het kraambed van NBSO. NBSO-kantoren zijn de buitenlandse posten die de belangen van RVO lokaal dienen: het vooruithelpen van het Nederlandse bedrijfsleven. 
RVO is er om ondernemende Nederlanders te helpen op het gebied duurzaam ondernemen, agrarisch ondernemen, innovatie en – waarvoor NBSO in het leven in geroepen – zakendoen over de grenzen.  
Wanneer ondernemers met internationale ambities bij RVO of NBSO aankloppen, werken de twee overheidsinstellingen vaak samen om een zo goed en volledig mogelijke dienstverlening te kunnen bieden. 

Uitgelicht