Kaas en zuivel

Sinds 2017 is de kaasconsumptie per persoon in China meer dan verdubbeld. En de groei lijkt voorlopig alleen maar toe te nemen. Hoewel de gemiddelde consumptie in vergelijking met Nederland en andere kaasliefhebbende landen als Frankrijk en Denemarken in China nog altijd laag is, is de totale consumptie met een inwonersaantal van 1.4 miljard enorm. 

Dat biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in de kaasindustrie. Niet alleen de kwantiteit van afname biedt een kans, ook de goede Nederlandse reputatie op kaasgebied, de veranderende vraag naar kaas en het grote binnenlandse aanbodtekort zorgen voor goede kansen op de Chinese kaasmarkt. 

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

NBSO China is dé regionale partner voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij hun activiteiten op de Chinese markt. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

De Chinese kaasmarkt biedt enorme kansen voor Nederlandse ondernemingen

Maar hoe grijp je deze kansen als ondernemer? Hoe ziet de vraag naar kaas eruit? Hoe zit het met (inter)nationale concurrentie? Welke verkoopkanalen zijn bepalend? En wat zijn mogelijke eerste goede stappen om de markt te betreden?

In dit document zal NBSO China kennis van de Chinese kaasmarkt delen aan de hand van data en onze inzichten in marktontwikkelingen.

Download brochure kaasrapport

NBSO China

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) netwerk in China ondersteunt Nederlandse bedrijven in het buitenland. NSBO China maakt onderdeel uit van het Nederlandse postennetwerk in China waar ook de Ambassade en Consulaten onder vallen. Als non-profit overheidsorgaan verbinden we bedrijven en overheidsinstanties in Nederland en China en kunnen we dankzij ons brede netwerk deuren openen die voor anderen gesloten blijven. Onze diensten zijn voor jou bovendien te allen tijde kosteloos. 

NBSO China denkt mee over een passende marktentree, potentiële partners, promotieactiviteiten en we bieden op meerdere fronten ondersteuning aan. Denk bijvoorbeeld aan wetgeving relevant voor de Chinese markt. Benieuwd hoe we jouw onderneming kunnen ondersteunen bij het navigeren van de Chinese markt? Neem gerust contact op.

Vraag een adviesgesprek aan en ontdek wat dit voor uw onderneming betekent.

Adviesgesprek aanvragen Evenementen kalender

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Xavier van de Par
Chief Representative NBSO | Chengdu

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden