Landbouw- en tuinbouwsector

De Nederlandse land- en tuinbouwsectoren staan hoog aangeschreven in China. Een hoop Nederlandse bedrijven uit de hele keten is al actief in China. Maar er is plek voor meer! Want de vraag naar onze kennis en kunde, maar ook naar onze producten, is groot in China. En Chinese overheden rollen volop projecten uit die kansen bieden voor Nederlandse ondernemers. 

Door de groeiende economie, stijgende koopkracht en veranderend consumentengedrag wordt er flink geïnvesteerd in de sector. Bovendien groeien Chinese steden als kool en die moeten allemaal bevoorraad worden. 

Ontmoet ons team van experts

Waarom zakendoen in China?

Als Nederlandse ondernemer in de landbouw en tuinbouw is China een veelbelovend zakenland. Dat komt onder andere hierdoor:

✓ De Nederlandse landbouw en tuinbouw heeft een uitstekende reputatie in China

✓ De landbouwsector in China zet in op moderniseren, vergroten en intensiveren 

✓ De kennis- en innovatiebasis van China is nog minder sterk dan die in Nederland, dus onze kennis is zeer gewild

✓ De Chinese afzetmarkt is enorm en zal de komende tijd doorgroeien

✓ Er zijn tal van samenwerkingen tussen China en Nederland op landbouw- en tuinbouwgebied, zoals het Sino-Dutch Dairy Center 

✓ De loonkosten in China zijn beperkt

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

NBSO China is dé regionale partner voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij hun activiteiten op de Chinese markt. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Kansen

Digitalisering

Institutionele ontwikkeling

Kennis en innovatie

Verduurzamen samenleving

Verduurzamen supply chains

Opleidingen & Studieprogramma’s

Kansen in de landbouw- en tuinbouwsector

China is één van de grootste economieën ter wereld, die ook nog eens hard groeit. Dat alleen al maakt China aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders. China is in het bijzonder interessant voor de landbouw en tuinbouw.

In de Chinese landbouwsector liggen veel zakelijke kansen. Zo liggen er kansen in de green city projecten waarin veel overheden investeren en in structurele samenwerking bij opleidingen en studieprogramma’s. Ook zet China in op modernisering. Denk aan de ontwikkeling van efficiëntere tuinbouwkassen. 

Daarnaast werkt China de komende jaren aan:

✓ Schaalvergroting, intensivering, cluster- en ketenontwikkeling

✓ Betere wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid en milieubescherming

✓ Onderzoek, ontwikkeling en onderwijs

✓ Verduurzaming van landbouw, voedselvoorziening en supply chains

De stand van de landbouw- en tuinbouwsector in China

De voedselbehoefte van China verandert. De vraag naar vlees, groente, fruit en zeevruchten stijgt. China voldoet zelf niet aan die vraag en is daarom deels afhankelijk van import. 

Tegelijkertijd kampt de Chinese voedselproductie met een aantal uitdagingen: de innovatiekracht in de landbouw in China kan beter; de toenemende voedselproductie zet druk op het milieu; voedselveiligheid is een terugkerend issue en de sector kampt met risico’s door internationale concurrentie.

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Ming Eikelenboom
Chief Representative NBSO | Qingdao

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden