Zee- en vrachtvervoer

Tussen de Nederlandse en de Chinese zeevaart bestaat al jarenlang een vruchtbare uitwisseling. Bekende Chinese logistieke bedrijven hebben kantoren in Nederland en gebruiken de Rotterdamse en Amsterdamse havens om goederen in Europa te distribueren.
Tegelijkertijd hebben veel Nederlandse logistieke bedrijven zich in Chinese havens gevestigd om de Chinese markt te bedienen. Vooral rondom de Yangtze rivier. 

Ontmoet ons team van experts

Waarom zakendoen in China?

China is kansrijk voor de Nederlandse maritieme sector, om de volgende redenen:

✓ China erkent de Nederlandse scheepvaartmarkt als geavanceerd en betrouwbaar.

✓ Nederlandse ondernemers kunnen bijdragen aan duurzame en slimme oplossingen voor zee- en vrachtvervoer in China.

✓ China en Nederland werken al ruime tijd samen in de scheepvaart.

✓ Nederland heeft veel kennis die in China bruikbaar is.

✓ China’s scheepvaartmarkt is enorm: zo liggen zes van de tien drukste havens ter wereld in China.

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

NBSO China is dé regionale partner voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij hun activiteiten op de Chinese markt. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Kansen

Digitalisering

Institutionele ontwikkeling

Kennis en innovatie

Verduurzamen samenleving

Verduurzamen supply chains

Opleidingen & Studieprogramma’s

Kansen in zee- en vrachtvervoer in China

Ook de Nederlandse scheepvaartsector is van groot belang op het wereldtoneel. We hebben veel kennis van navigatiesystemen en geavanceerde binnenvaartsystemen bijvoorbeeld. Ook kunnen Nederlandse ondernemers bijdragen aan duurzame en slimme oplossingen voor de Chinese scheepvaart. 

We zien onder andere de volgende kansrijke gebieden:

  • Monitoring op scheepvaartverontreiniging.
  • Autonome scheepvaart en het intelligent vermijden van aanvaringen.
  • Technologie voor besturing op afstand en intelligente routeplanning.
  • Groene en schone energie voor toekomstige scheepvaart.

Ook zijn er kansen op het gebied van intermodaal of multimodaal transport, zoals engineering in watertransport en logistiek, en design en engineering van (binnenlandse) havens.

Scheepvaartindustrie in China

Tijdens de “hoogtijdagen” van de coronapandemie, bereikte de Chinese scheepvaart vaak het Nederlandse nieuws. Door strenge controle in Chinese havens, was de scheepvaart regelmatig ontregeld. 

Dat had invloed op de wereldwijde handel, want China is één van ’s werelds grootste deelnemers aan de scheepvaartindustrie. Inmiddels is de rust wedergekeerd.

Vanwege een steeds vooruitstrevender klimaatbeleid, groeit de aandacht in China voor groene en slimme ontwikkelingen in de scheepvaart. De Chinese overheid staat open voor technologische samenwerking met internationale partners. Zo ook voor Nederlandse ondernemers in de maritieme sector.

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Fons Lamboo
Chief Representative NBSO | Wuhan

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden