Zakendoen in Qingdao

Iedere Chinese regio is anders. Daarom heeft NBSO China zes regionale kantoren. Zo ook in Qingdao. De belangrijkste sectoren in Qingdao zijn agrifood, duurzame energie, high-tech en ICT, life sciences en gezondheid, scheepsbouw, tuinbouw, water en zee- en vrachtvervoer. 

Ontmoet ons team van experts

Waarom zakendoen in Qingdao?

Qingdao biedt de volgend voordelen voor Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in China:

✓ Qingdao heeft één van de tien drukste zeehavens ter wereld en is uitstekend uitgerust voor containervervoer

✓ De regio is heel divers: alle 41 industriële categorieën zijn vertegenwoordigd in de provincie Shandong

✓ De economie van Shandong groeit snel

✓ De economie van Shandong moderniseert: de dienstensector bedraagt 60% van het lokale BBP en er wordt ingezet op ‘nieuwe technologieën’, ‘nieuwe industrieën’ en ‘de nieuwe economie’

✓ 172 Fortune 500 bedrijven investeren momenteel in Qingdao

✓ Jinan, de hoofdstad van Shandong, ontwikkelt gebieden voor (duurzame) startups

✓ Er zijn goede supply chains voor veel verschillende industrieën

Maak kennis met Ming

“Als het gaat om zakendoen in China, dan vind ik het Chinese gezegde ‘tianshi, dili, renhe’ erg toepasselijk: het juiste moment, de juiste plek en de juiste mensen. Daarmee help ik Nederlandse bedrijven: om op het juiste moment, op de juiste plek met de juiste mensen in contact te komen. 

Ik help ze daarnaast een brug te slaan tussen beide (zakelijke) culturen, goed te communiceren met Chinese partners en een passende bedrijfsstrategie te ontwikkelen.

NBSO is een kleine en flexibele organisatie. We zijn makkelijk te bereiken via telefoon, email, website, WeChat en andere sociale media. Laat vooral wat van je horen!”

Ming Eikelenboom
Chief Representative NBSO | Qingdao

[email protected]
WeChat MingEZ6200
M +86 186 5329 9947
T +86 (0)532 6677 7517  

Kennismaking plannen

Kansrijke sectoren Qingdao

Agrifood

Duurzame energie

High-Tech en ICT

Landbouw en tuinbouw

Life Sciences en gezondheid

Scheepsbouw

Water

Zee- en vrachtvervoer

Kansen in Qingdao en Shandong

“Interessante sectoren in de provincie Shandong zijn momenteel de high-end chemische industrie, machinebouw, moderne scheepsbouw, moderne landbouw, gezondheidszorg en schone energie en materialen”, aldus Ming. 

Omdat de industriële infrastructuur in Shandong vrij modern is, is het goed uitgerust voor de productie van elektrische auto’s. De ligging aan de Gele Zee maakt het daarnaast een strategische locatie voor internationale handel. Traditioneel werd deze haven gebruik voor het vervoeren van bulk, zoals olie, ijzererts en kool, maar de handel in fast-moving consumer goods neemt toe. 

Vraag een adviesgesprek aan en ontdek wat dit voor uw onderneming betekent.

Adviesgesprek aanvragen

Over NBSO Qingdao en Shandong

“Shandong is een economische grootmacht in China”, zijn de woorden van Ming Eikelenboom-Zeng, Chief Representative van NBSO Qingdao. “De regio staat op plek drie van snelst groeiende economieën van het land. En Shandong is de enige provincie in China waarin alle 41 industriële categorieën vertegenwoordigd zijn.”

NBSO Qingdao heeft daarom een heel brede kennisbasis, om zo Nederlandse ondernemers van alle soorten en maten te kunnen ondersteunen. En met Ming als Cjhief Representative komt dat wel goed. “Ik werk als anderhalf decennium in en met China en heb ruime ervaring met zakendoen in China in een breed kader.”

Evenementen kalender

Wat is er zo bijzonder aan Qingdao?

De provincie Shandong ligt aan de oostkust van China. Deze provincie is bekend als de geboorteplaats van Confucius en is de groentetuin van China. De kuststad Jinan is de hoofdstad van Shandon. Qingdao is het economische en financiële hart van de provincie. Shandong telt meer dan 100 miljoen inwoners en staat al jarenlang op de 3e plaats op de provinciale bbp-ranglijst van China. Het is ook de enige provincie in China waarin 41 industriecategorieën te vinden zijn. Een aantal daarvan zijn sterk concurrerend in China, of zelfs internationaal. 

Binnen de zeer uitgebreide industriële basis van Shandong, focust NBSO Qingdao zich momenteel op de volgende sectoren: high-tech en materialen; chemie; maritiem; agrifood en tuinbouw; gezondheidszorg en schone energie”, aldus Ming, Chief Representative van NBSO China in Qingdao.

Als grote havenstad gelegen aan de Gele Zee, is Qingdao daarnaast ook een strategische locatie voor internationale handel. Traditioneel werd de haven vooral gebruikt voor het vervoeren van bulk, zoals olie, ijzererts en kool, maar de handel in fast-moving consumer goods neemt toe.

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Ming Eikelenboom
Chief Representative NBSO | Qingdao

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden