Agrifood

De Nederlandse agrifood-sector heeft een heel goede reputatie in China. Vooral op het vlak van voedselveiligheid en duurzame en slimme oplossingen. Ook als het gaat om glastuinbouw hebben we een uitstekende naam. 

Door de groeiende economie, stijgende koopkracht en veranderend consumentengedrag wordt er volop geïnvesteerd in de sector. Bovendien groeien Chinese steden als kool en die moeten allemaal bevoorraad worden. 

Dus de vraag naar onze kennis en kunde, maar ook naar onze producten, is groot. Dat biedt enorme kansen voor Nederlandse ondernemers. Met name ondernemers die zich bezighouden met innovatie en duurzaamheid. 

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

NBSO China is dé regionale partner voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij hun activiteiten op de Chinese markt. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Kansen

Digitalisering

Institutionele ontwikkeling

Kennis en innovatie

Verduurzamen samenleving

Verduurzamen supply chains

Opleidingen & Studieprogramma’s

Waarom zakendoen met China?

China is één van de grootste economieën ter wereld, die ook nog eens hard groeit. Dat alleen al maakt China aantrekkelijk voor buitenlandse ondernemers en investeerders. China is in het bijzonder interessant voor de agrifood sector. 

Verschillende Chinese steden en provincies investeren in het bouwen van agroparken rondom de grote steden. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in de modernisering van bestaande tuinbouwkassen naar efficiëntere en productievere kassen.

China zet de komende jaren in op:

✓ Modernisering, schaalvergroting, intensivering, cluster- en ketenontwikkeling

✓ Betere wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid en milieubescherming

✓ Onderzoek, ontwikkeling en onderwijs

✓ Verduurzaming van landbouw, voedselvoorziening en supply chains

Agrifood sector in China

De voedselbehoefte van China verandert. De vraag naar vlees, groente, fruit en zeevruchten stijgt. China voorziet zelf niet volledig aan die vraag en is daarom deels afhankelijk van import. 

Tegelijkertijd kampt de Chinese agrifood sector met een aantal uitdagingen: de innovatiekracht kan beter; de toenemende voedselproductie zet druk op het milieu; voedselveiligheid is een terugkerend issue en de sector kampt met risico’s door internationale concurrentie. 

Vraag een adviesgesprek aan en ontdek wat dit voor uw onderneming betekent.

Adviesgesprek aanvragen

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Xavier van de Par
Chief Representative NBSO | Chengdu

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden