Duurzame energie

In 2020 kondigde president Xi Jinping aan dat China zich committeert aan het halveren van haar CO2-emissies in 2030 en CO2-neutraal te zijn in 2060. Tegelijkertijd is het doel de Chinese economie te verdubbelen tot 2035. 

Om dit plan te laten werken, is er een grote behoefte aan duurzame energie. China wordt daarom een steeds interessantere markt voor bedrijven werkzaam in de (duurzame) energiesector. 

Ontmoet ons team van experts

Waarom zakendoen in China?

Om de volgende redenen is de Chinese markt interessant voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen actief in de (duurzame) energiesector:

✓ China blijft de komende jaren hard in duurzame energie investeren

✓ China zet flink in op waterstof

✓ Ook offshore wind wordt door de Chinese overheid gestimuleerd

✓ Door verschillende samenwerkingen en een MoU zijn de banden tussen China en Nederland op het gebied van duurzame energie sterk

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

NBSO China is dé regionale partner voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij hun activiteiten op de Chinese markt. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Kansen

Digitalisering

Institutionele ontwikkeling

Kennis en innovatie

Verduurzamen samenleving

Verduurzamen supply chains

Opleidingen & Studieprogramma’s

Kansen in (duurzame) energie in China

Nederland en China werken nauw samen op het gebied van duurzame energie en onderzoek daarnaar. Daartoe is in 2009 een Memorandum of Understanding (MoU) opgesteld tussen de Chinese en Nederlandse overheid. Onder andere op het thema offshore wind wordt samengewerkt. 

Veel Nederlandse bedrijven en kennisinstituten zijn sindsdien in China aan de slag gegaan. Mede omdat RVO de kennis en kunde van Nederlandse bedrijven succesvol bij China onder de aandacht brengt. 

De kansen voor Nederlandse ondernemers liggen momenteel vooral op gebied van:

  • Kennis van offshore wind
  • Doorontwikkeling van waterstof
  • Toepassing van nieuwe energie en oplossingen voor energiebesparing in de architectuur
  • Milieuvriendelijke en energie-efficiënte stedelijke planning en ontwikkeling
  • Carbon capture en storage

De stand van (duurzame) energie in China

De CO2-uitstoot per eenheid elektriciteit en warmte is in China dubbel zo hoog als in Europa. Er is dus ruimte voor verbetering en onze kennis kan in China goed van pas komen. 

Momenteel lopen er verschillende waterstofprojecten in China. Bijvoorbeeld de Beijing Hydrogen Fuel Cell Vehicle Industry Development Plan en het Green Pearl River Programme. 

Daarnaast heeft China aandacht voor offshore windenergie, een industrie waarin Nederland veel ervaring heeft. 

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Carolina de Velde
Chief Representative NBSO | Dalian

Contact opnemen Ontdek de mogelijkheden