High-Tech en ICT

China is grootmeester in high-tech en ICT, de sectoren van onder andere computerchips, sensoren, halfgeleiders, materiaaltechnologie, nanotechnologie is enorm in China. 

Maar ook Nederland heeft een sterke high-tech sector. Denk aan multinationals als Philips, ASML, NXP, Océ, Corus, TenCate, DAF en TomTom. Partnerships tussen Nederlandse en Chinese bedrijven liggen daarom voor de hand. 

Ontmoet ons team van experts

Waarom zakendoen in China?

Ben je actief in high-tech of ICT, dan is China een interessant land om te overwegen, vanwege de volgende redenen:

✓ China ziet een belangrijke toekomst in nanotechnologie en heeft haar investeringen hierin flink opgeschroefd

✓ De Chinese kenniseconomie is met een opmars bezig

✓ Nederlandse bedrijven kunnen meeprofiteren van de groei in de Chinese high-tech sector

✓ Buitenlandse ICT-kennis is in trek in China

✓ Nederland heeft een goede uitgangspositie op de Chinese high-tech markt

✓ China investeert in nanotechnologiecentra, die openstaan voor (wetenschappelijke) samenwerkingen

✓ China toont veel interesse in duurzame technologieën, waarin Nederland een goede naam heeft

✓ Verschillende Nederlandse stimuleringsprogramma’s helpen ondernemers op weg: het Point One innovatieprogramma, het High Tech Automotive Systems (HTAS) programma en het M2i innovatieprogramma.

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

NBSO China is dé regionale partner voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij hun activiteiten op de Chinese markt. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Kansen

Digitalisering

Institutionele ontwikkeling

Kennis en innovatie

Verduurzamen samenleving

Verduurzamen supply chains

Opleidingen & Studieprogramma’s

Kansen in high-tech en ICT in China

Vanwege de verschuiving van high-tech productie naar China, zullen Nederlandse bedrijven die in deze sector actief zijn, hun blik wel op China moeten richten. Als ze dat niet al doen. Bovendien kunnen Nederlandse bedrijven meeprofiteren van de Chinese groei in high-tech en ICT en de investeringen die de overheid in de sectoren doet. 

Zo vertaalt de Chinese behoefte aan schonere, efficiëntere en intelligentere technologieën zich in een behoefte aan high-tech en ICT-oplossingen. 

We zien vooral kansen voor Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met nanotechnologie en materiaaltechnologie: het ontwikkelen van nieuwe materialen, materiaalcombinaties en het verbeteren van eigenschappen van bestaande materialen. 

De stand van high-tech en ICT in China

We zien de afgelopen decennia een gestage verschuiving van high-tech productie naar China. Die verschuiving gaat nog wel even door. Veel westerse bedrijven zien dit als een bedreiging. Wij zien het liever als een kans. Iedereen kan profiteren van de ontwikkeling van nieuwe technologieën, waar ter wereld deze ook plaatsvinden.

Ook ICT is groot in China. De Chinese overheid heeft al decennialang grote belangstelling voor deze sector. Door grote investeringen en het aantrekken van buitenlandse kennis, probeert men deze industrie te stimuleren. Hierdoor liggen ook in deze sector veel kansen voor Nederlandse ondernemers. 

Laat je adviseren door onze experts

De NBSO’s staan voor u klaar in de regio’s waar veel kansen zijn maar geen ambassade of consulaat generaal is. De Netherlands Business Support Offices zijn dan uw partner bij het zakendoen in China. Zij hebben een breed netwerk binnen de regio en helpen u op weg. Het economisch netwerk in China staat voor u klaar.

Aniel Kerkvliet Chief Representative NBSO | Shenzhen

Neem contact op Ontdek de mogelijkheden