NBSO China zoekt per 1 oktober 2023 een nieuwe Chief Representative voor haar kantoor in Qingdao China. NBSO Qingdao is samen met de andere NBSO’s onderdeel van het Nederlands economisch netwerk in China, waaronder ook de ambassade in Beijing en de consulaten-generaal vallen. De vacature is open tot 31 juli 2023.

NBSO China ondersteunt Nederlandse bedrijven in China

Als Chief Representative van NBSO Qingdao ondersteun je Nederlandse bedrijven – voornamelijk mkb – bij hun activiteiten op de Chinese markt. Daarnaast zoek je actief naar kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Je richt je vooral op voorlichting en begeleiding aan individuele Nederlandse bedrijven in China. Je gebruikt je Chinese en Nederlandse netwerk hiervoor. Je organiseert daarnaast promotieactiviteiten, handelsmissies, matchmakingprogramma’s en roadshows. En je volgt relevante ontwikkelingen in China op de voet. 

Je bent eindverantwoordelijke van jouw kantoor en geeft leiding aan de Deputy Representative en een managementassistent. 

Jouw profiel: ondernemend met een pioniersgeest

Je bent ondernemend en denkt in kansen en mogelijkheden. Je hebt ervaring als business developer en communiceert makkelijk met mkb en multinationals. Je bent een goede netwerker en gaat graag uitdagingen aan. Je bent analytisch scherp en hebt goede schriftelijke vaardigheden. 

Je competenties: goede netwerker, resultaatgericht, flexibel, initiatiefrijk, goed in plannen, organiseren en samenwerken, bestuurs- en organisatiesensitief en integer. 

Lees meer over NBSO China op deze pagina.

Functie-eisen

  • Voltooide opleiding (wo/hbo), bij voorkeur in een economische richting of relevante werkervaring op wo/hbo-niveau. 
  • Goede beheersing van Nederlands, Chinees en Engels (minimaal C1)
  • Uitgebreid netwerk en ervaring met belangrijke sectoren in Shandong
  • Uitgebreide ervaring met de Chinese (business) cultuur
  • Aantoonbare ervaring met het organiseren van bijeenkomsten en promotieactiviteiten
  • Ervaring met internationaal zakendoen
  • Kennis van de Nederlandse economie en affiniteit met de Chinese economie

Bekijk hier de volledige vacature.

Skyline of Qingdao City
Afbeelding: Xiaolin Zhang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *